פינוי שוכר סרבן שלא מתפנה עשוי להפוך לסיוט הגדול ביותר של בעלי הדירות. איך מתמודדים ביעילות? וממה כדאי להימנע בדרך?
אל תפעלו לבד לצורך פינוי שוכר
כידוע, לרוב תקופת שכירות בדירת מגורים קצובה בזמן, כאשר גם בדרך כלל מדובר בתקופה לא ארוכה. במצב בו השוכר מסרב לפנות את דירתכם בתום תקופת השכירות או כאשר השוכר הפר הפרה יסודית את אחד מתנאי השכירות. הדבר החשוב ביותר הוא להימנע מלפעול לבד ובאופן עצמאי.
על אף שדירת מגורים היא רכושו הקנייני של בעליה, בעל הדירה אינו רשאי לפנות בכוח את השוכר מהדירה. הדין הישראלי מתיר שימוש בכוח נגד מסיג גבול רק למי שמחזיק בפועל בדירה. לפיכך, בעל הדירה מנוע מלפעול בכוח מכל סוג לצורך פינוי שוכר סרבן שלא מתפנה.
כך למשל, בית המשפט קבע כי ניתוק אספקת זרם החשמל או המים וכן החלפת מנעול לדלת הכניסה לדירה, מהווים שימוש בכוח פסול. ואף פסק לטובת השוכר תשלומי פיצויי בגין אובן שירותים חיוניים בדירה.
כתוצאה מכך, ועל מנת להימנע מסיכונים מיותרים, כדאי להסתייע בליווי עורך דין אשר ינווט עבורכם את הדרך לפינוי שוכר סרבן. הדבר יחסוך מכם זמן יקר ואת ההתמודדות המצב העגום בו נמנעת מכם השליטה בדירתכם.
העזרו בעורך דין לטובת פינוי שוכר סרבן
פינוי שוכר סרבן עשוי להיגרר למערכה סבוכה ומיותרת. לכן ועל מנת שתוכלו להבטיח פינוי מהיר של השוכר מדירתכם, אל תהססו להיעזר בעורך דין מומחה לכך. כאמור, נקיטת פעולה עצמאית מצדכם כלפי השוכר, עלולה לחשוף אתכם לפיצויים מיותרים.
באמצעות עורך דין תוכלו תחילה לשטוח על הכתב את טענותיכם כלפי השוכר. וכן להבהיר לו את כוונתכם בדבר נקיטה בהליכים משפטיים לצורך פינוי הדירה, ככל וזה ימשיך לעמוד על סירובו.
כך למשל, לצד פינוי בכוח על ידי הגורמים המוסמכים לכך, ניתן להשית על השוכר הסרבן קנסות כספיים בשיעורים גבוהים בגין כל יום בו הוא מסרב להתפנות מדירתכם.
על כן, בחלק ניכר מהמקרים די במכתב התראה מעורך דין על מנת שישוב השוכר על עקבותיו ויתפנה מדירתכם. אולם מנגד, ובמקרים בהם ממשיך השוכר לעומד על סירובו, יש באפשרותכם לתבוע את פינוי הדירה וכן לתבוע את השוכר גם בתשלום פיצויים.
תביעה לפינוי מושכר ותביעה לפיצויים נגד שוכר סרבן
כאמור, עורך דין מקצועי ומומחה בפינוי שוכרים ינווט עבורכם את הדרך עד לפינוי השוכר לרבות חיובו בפיצויים על הנזקים שייתכן וגרם.
באמצעות תביעה לפינוי מושכר תוכלו לקבל את החזקה בדירתכם בחזרה באופן מהיר במיוחד. המועדים בהליך זה נחשבים לקצרים במיוחד. כך למשל, הדיון בתביעה יתקיים בתוך 30 ימים מהיום בו הוגש כתב הטענות האחרון. כאשר פסק הדין יינתן עד 14 ימים לאחר מכן.
לצד תביעה לפינוי מושכר כאמור, ניתן גם לתבוע את השוכר בפיצויים כספיים על הנזקים שיתכן וגרם. אולם יש לתבוע זאת בהליך נפרד. כך למשל במקרים בהם גרם השוכר לנזקים כגון:
- אובן דמי שכירות
- פיצוי בגין איחור בפינוי
- נזק פיזי לדירה שלא עקב בלאי סביר
בית המשפט עשוי לחייבו בתשלום פיצויים בגין כך. כל מקרה נבחן לגופו, אך מדובר ברשימה אפשרית, אשר מקנה אפשרות לתבוע את השוכר גם בתשלום פיצויים לצד הליך של תביעה לפינוי הדירה.
לסיכום, התמודדות עם פינוי שוכר סרבן אינה גזרה משמיים. הימנעו מלפעול לבד ולסכן את עצמכם בסיכונים מיותרים. הדרך המומלצת להתמודדות במקרה של שוכר סרבן היא באמצעות עורך דין מומחה לכך.