SmallClaims_MainPic תביעות קטנות
SmallClaims_MainPic תביעות קטנות
פנייה לייעוץ אישי



    נפגעת בתאונות דרכים – מה עליך לעשות עכשיו?

    רובינו מבלים חלק נכבד מהיום שלנו על הכבישים וחשופים לתאונות דרכים שלצערנו קורות חדשות לבקרים. לעיתים התאונות הינן "קלות" ומסתיימות בנזק קל לרכב, ולעיתים מדובר בפגיעות "חמורות" יותר הכוללות גם פגיעות פיזיות אשר עלולות ללוות אותנו זמן רב לאחר התאונה.

     

    נפגעת בתאונות דרכים – מה עליך לעשות עכשיו?

    לאור כך, לרובינו שאלות שונות בעניין תאונות דרכים לרבות מה עושים לאחר אירוע התאונה, את מי תובעים במקרים מסוימים ועוד. ריכזנו לפניכם מקבץ שאלות ותשובות בנושא.

    תוכן עניינים

    נפגעת בתאונת דרכים מה לעשות?

    דבר ראשון, ועד כמה שזה קשה, לקחת נשימה עמוקה ולהירגע. לאחר מכן נתעד ונרשום את כל הפרטים הרלוונטיים שיעזרו לנו במועד הגשת התביעה לביטוח וכמובן נעדכן את החברה המבטחת.

    • תעדו את אזור התאונה, את הפגיעה ברכב וכל פרט אחר שנראה רלוונטי. אל תחששו להשתמש במצלמה זה אף פעם לא מזיק.
    • קחו את פרטי הנהג המעורב (שם הנהג, ת.ז, טלפון, מספר רישיון רכב ומספר פוליסת ביטוח) וכן פרטי עדים שהיו במקום (אולי תצטרכו את עדותם בהמשך).
    • גשו לקבל טיפול רפואי באופן מידי(!). לעיתים ההתרגשות מהאירוע מסיחה את דעתנו מכאבים . שימרו את כלל המסמכים הרפואיים שקיבלתם לרבות קבלות על נסיעה בתחבורה ציבורית, חנייה וכל דבר אחר הקשור לסיבה לשמה ניגשתם לטיפול הרפואי- התאונה עצמה.
    • צרו קשר עם החברה המבטחת שלכם. חברת הביטוח אשר מתעסקת עם מקרים כאלה באופן שוטף, תדע להדריך אתכם באשר להמשך התהליך.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      ומה קורה במצב בו הנפגע עצמו אשם בתאונה?

      הנפגע, למרות שהוא הגורם לתאונה, זכאי לפיצוי בגין פגיעתו הגופנית וזאת ללא קשר לנסיבות התאונה.

      אילו מסמכים צריך על מנת להגיש את התביעה?

      נפגעתם בתאונת דרכים והנכם מעוניינים להגיש תביעה? אלו המסמכים אשר עליכם להכין: ביטוח חובה בתוקף, אישור משטרה על תאונת הדרכים, כלל המסמכים הרפואיים שיש בידיכם לרבות תשלומים אחרים אשר הוצאתם בקשר עם התאונה (מרשמם לתרופות, חופשת מחלה, נסיעות וכו').

      האם פגיעה בעת יציאה או כניסה לרכב מהווה תאונת דרכים?

      התשובה לכך הינה בחיוב. חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים מרחיב את המונח תאונות דרכים ומכליל בתוכו פגיעה בעת יציאה וכניסה לרכב, פגיעה בעת החלפת גלגל או תיקון דרך ועוד.

      תאונת "פגע וברח" את מי ניתן לתבוע?

      אדם נהג בכביש ולפתע נפגע על ידי רכב. עוד לפני שהספיק להבין מה קרה, הרכב הפוגע נמלט ואין כל דרך לאתר את פרטי הנהג הפוגע ואת פרטי המבטחת. מה עושים? נכיר בהקשר זה את הקרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים ובשמה "קרנית".

      קרנית הינה תאגיד ציבורי אשר הוקם בדיוק לשם אותם נפגעי גוף כתוצאה מתאונות דרכים אשר נותרו ללא פרטי הנהג שפגע בהם, והיא למעשה מפצה את הנהג הניזוק בגין פגיעתו.

      קרנית מפצה בנוסף לנפגעי תאונות "פגע וברח" גם נפגעים מרכב מבוטח בחברה אשר נכנסה להליכי פירוק וגם בגין נפגעים מרכב גנוב, רכב שהנהג בו נוהג ללא רישיון נהיגה וכן, רכב שהשימוש בו הינו בניגוד לפוליסה או רכב שלא שולמה פרמיית ביטוח.

      עד מתי ניתן להגיש תביעה?

      תקופת ההתיישנות להגשת תביעות בגין תאונות דרכים הינה 7 שנים ממועד האירוע (כאשר מדובר בקטין 7 שנים מאת הגיע הקטין לגיל 18).

      חשוב לציין, כי בתביעות מכח פוליסת ביטוח פרטית תקופת ההתיישנות קצרה יותר והיא מתיישנת לאחר 3 שנים ממועד האירוע. מומלץ שלא להתמהמה ולהגיש את התביעה בסמוך למועד התאונה וזאת על מנת לא להסתכן בכך שהצד השני יטען כי לאור הזמן שחלף אין הוא יכול להתגונן כראוי.

      חשוב להדגיש שמאמר זה אינו מהווה יעוץ משפטי. ככל שהייתם מעורבים בתאונת דרכים מומלץ לפנות באופן מידי לעו"ד הבקיא בתחום.

      *התוכן בעמודי אתר SmallClaims אינו תחליף לייעוץ משפטי פרטני, אין בו כדי המלצה או חוות דעת משפטית ועל כן יובהר כי העושה שימוש בתוכן, עושה כן על דעת עצמו ובאחריותו.

      לייעוץ מקצועי ראשוני ללא התחייבות 077-9974772
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף