SmallClaims_MainPic תביעות קטנות
SmallClaims_MainPic תביעות קטנות
פנייה לייעוץ אישי



    הליך גירושין – שאלות ותשובות

    החלטת להתגרש? חשוב מאוד שתפנה אל עו"ד דיני משפחה בהקדם, על מנת שיטפל בכל הליך הגירושין מתחילתו ועד סופו. 

    הליך גירושין – שאלות ותשובות

    הליך הגירושין מעלה באופן טבעי, שאלות רבות. במאמר זה נענה על ארבע שאלות עיקריות, המטרידות כל אדם השוקל להתגרש.

    תוכן עניינים

    ראשית, איך בוחרים עו"ד דיני משפחה? בין אם החלטת להתגרש ובין אם הנך עדיין מתלבט, עליך לקבל ייעוץ משפטי של עורך דין המתמחה בענייני גירושין. איך בוחרים את עורך הדין?

    הליכי גירושין בישראל יכולים להתנהל בבית המשפט לענייני משפחה ו/או בבית הדין הרבני. ישנם מיתוסים רבים בהקשר זה, על העדיפות של ערכאה אחת על פני האחרת. מה באמת עדיף?

    בשנים האחרונות, שומעים רבות על גירושין באמצעות גישור. מהו הליך הגישור והאם כדאי לפנות למגשר כשמתגרשים?

    על ייעוץ גירושין בוודאי שמעת. במה מדובר והאם זה יכול לעזור.

    עו"ד דיני משפחה – איך בוחרים?

    הצעד הראשון שעליך לעשות הוא לבחור עו"ד דיני משפחה. בהקשר זה, עולה אפוא השאלה, כיצד בוחרים. בישראל, עורכי דין רבים כל כך, איך נדע כי בחרנו את עורך הדין המתאים?

    1. עורך הדין הוא מומחה : הכלל הראשון והחשוב ביותר הוא לבחור עורך דין המתמחה בדיני משפחה וגירושין. כמו כן, כדאי לפנות לעורך דין בעל ניסיון מקצועי רב שנים.

    2. טיפול אישי בלקוח : עו"ד דיני משפחה טוב, מטפל בתיק שלך באופן אישי, כלומר, אינו מגיש תביעות ובקשות באופן אוטומטי, אלא בוחן את הנסיבות הספציפיות שלך ומתאים את שיטת הטיפול אל התיק.

    3. שכר טרחה : אל תתפתה לשכור את שירותיו של עורך דין, רק על סמך הצעת שכר טרחה נמוכה. בחר את עורך הדין על פי כישוריו וניסיונו המקצועי, על פי איכות הטיפול המשפטי שתקבל. זכור – מטבע הדברים, עו"ד דיני משפחה מצליח יותר, יגבה שכר טרחה גבוה יותר.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      מה עדיף? בית המשפט או בית הדין?

      במדינת ישראל, ישנה סמכות מקבילה לבתי המשפט לענייני משפחה ולבתי הדין הרבניים, במרבית נושאי הגירושין.

      כך נוצר מרוץ הסמכויות, המאפיין את הליכי הגירושין בישראל, על פיו הראשון בזמן אשר יפנה לאחת מן הערכאות, רוכש לה את הסמכות לדון בתיק.

      אחד המיתוסים הנפוצים לגבי הליך הגירושין, הוא כי בית הדין הרבני הוא לטובת הגבר ואלו בית המשפט לענייני משפחה, הוא לטובת האישה.

      האם יש ממש במיתוס הנ"ל? עו"ד דיני משפחה מקצועי יבהיר כי יש לבחון כל מקרה על פי נסיבותיו ובהתאם, להחליט על האסטרטגיה המשפטית.

      להתגרש באמצעות גישור

      בשנים האחרונות, ישנה מודעות גדולה יותר לכך כי הליך הגירושין איננו חייב להיות ארוך ומתיש. יתרה מזאת, אפשר להימנע מהתערבות שיפוטית.

      איך עושים את זה? פונים להליך של גישור ו/או ייעוץ גירושין.

      הגישור הוא מסגרת אלטרנטיבית לבית המשפט או לבית הדין הרבני. במסגרתו יכולים בני הזוג, לקבל החלטות בענייני הגירושין, לנסח הסכם ולהביא לאישורו לבית המשפט.

      המגשר איננו שופט וההליך כולו, תלוי בהסכמת הצדדים. לא ניתן לחייב אף אחד מבני הזוג, להגיע לגישור.

      מהו ייעוץ גירושין?

      בני זוג אשר החליטו להתגרש, נתקלים לעיתים קרובות, בקושי לנהל דיאלוג פורה ולקבל החלטות. למרות ניסיונותיהם, הם אינם מצליחים לדבר מבלי שהשיחה תתפתח לריב.

      כך, כמובן לא ניתן לקדם את הליך הגירושין וכדי להימנע מדיונים סוערים בבית המשפט, צריכים בני הזוג לקבל ייעוץ גירושין.

      במסגרת ייעוץ גירושין, ישנה התייחסות למשבר האישי שעובר כל אחד מבני הזוג ולאחר שניתן מענה רגשי לו, יכולים בני הזוג, ביתר קלות, להגיע להסכמות, אשר יעוגנו בהסכם הגירושין.

      הליך הגירושין, בהיותו הליך משפטי, מעלה שאלות שונות, כמו למשל, איך בוחרים עו"ד דיני משפחה, האם אפשר לנהל את ההליך באמצעות גישור וכיו"ב.

      *התוכן בעמודי אתר SmallClaims אינו תחליף לייעוץ משפטי פרטני, אין בו כדי המלצה או חוות דעת משפטית ועל כן יובהר כי העושה שימוש בתוכן, עושה כן על דעת עצמו ובאחריותו.

      לייעוץ מקצועי ראשוני ללא התחייבות 077-9974772
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף