SmallClaims_MainPic תביעות קטנות
SmallClaims_MainPic תביעות קטנות
פנייה לייעוץ אישי



    תהליך קבלת אזרחות פולנית

    יהודים רבים ברחו מפולין עת מלחמת העולם השניה, וחוק האזרחות הפולני מאפשר קבלת אזרחות פולנית בתנאים מסוימים, גם לאלו שלא נולדו לפולין. על התנאים, האפשרויות ותהליך קבלת האזרחות בפולין, בכתבה שלפניכם.

    תהליך קבלת אזרחות פולנית

    לאחר הצטרפותה לאיחוד האירופי בשנת 2004, פולין אטרקטיבית יותר מתמיד, ועימה גם הניסיון וההצלחה לקבל אזרחות פולנית.

    תוכן עניינים

    יהודים רבים חיו בפולין ועשויים לעמוד בתנאים של ממשלת פולין על מנת שצאצאיהם יקבלו אזרחות.

    מה התנאים לקבלת אזרחות פולנית?

    • אם ההורים שלכם נולדו בפולין, על פי חוק האזרחות הפולני תוכלו לקבל אזרחות פולנית גם אם לא נולדתם בפולין.
    • אם בני משפחתכם יצאו מפולין לפני שנת 1951, עליכם להוכיח כי יצאו מהמדינה לאחר כניסת התקנה הראשונה בשנת 1920. כלומר יש להוכיח שיצאו מפולין בין השנים 1920-1951. אם אבותיכם שירתו בצה"ל או צבא זר אחר מחוץ לפולין, אתם לא תורשו לקבל את האזרחות. יש להוסיף גם כי בגיר שעבד במשרה ממשלתית ציבורית והתאזרח במדינה אחרת לפני החוק ב-1951, לא יוכל לשמור על אזרחותו, ועימו גם אשתו וילדיו הקטינים.
    • במידה ומדובר באזרחות מקורית פולנית לסבא או סבתא, תחילה ילדיהם, הוריכם, יצטרכו לקבל אזרחות פולנית ורק לאחר מכן תוכלו לגשת לתהליך קבלת האזרחות בשבילכם.
    • פולין מכירה בזכאות לאזרחות רק מצד האבא. כלומר אזרחים פולנים שעזבו את פולין עד שנת 1951, ייבחנו זכויות צאצאיהם לפי האב. במידה וזהות האב לא ידועה, החוק מסתמך על האם. עד שנת 1951 אגב, אישה פולנית שיצאה מפולין איבדה אזרחותה לאלתר, אך כן הורשתה לשמור על אזרחות בעלה, כל עוד הוא היה אזרח.
    • במידה ובן או בת הזוג שלכם בעלי אזרחות פולנית, תוכלו לקבל גם אתם אזרחות פולנית לאחר שהייה של שנתיים בפולין, נישואין לבת / בת הזוג, ומבחן בשפה הפולנית.
    • לאחר מלחמת העולם השניה, שהסתיימה בשנת 1945, ועד שנת 1951, השתנו גבולותיה של המדינה פולין, וכתוצאה מכך אלפי אנשים קיבלו אזרחות נוספת לאזרחות הפולנית. בידה ואבותיכם שבו לפולין לקראת סוף שנות ה-40 ותחילת שנות ה-50, בהתאם להסכמים שנערכו בשנים אלו בין פולין לרוסיה, יש לכם סיכוי לקבל אזרחות פונית גם כן.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      כיצד מתבצע הליך קבלת האזרחות?

      מומלץ להיעזר בשירות מקצועי על מנת לבצע את ההליך, מכיוון שעורך דין לדוגמא, מנוסה הרבה יותר בחוק הפולני ובהליך לקבלת האזרחות. עורך הדין מעביר את הבקשה לרשויות בפולין, עם שני מסמכים:

      1. המסמך הראשון הוא עץ משפחה אשר מציג את קרובי משפחתו בפולין. יש לציין שמות מלאים, מקומות לידה, תאריכי לידה ועוד.
      2. המסמך השני צריך להיות מסמך רשמי אחד לפחות, של אלו שחיו בפולין. תעודת לידה, מסמך צבאי כלשהו, תעודת סיום לימודים, תעודת נישואין, תעודת תלמיד, תעודת זהות ועוד. מסמך כזה יכול להעיד כי קרוב המשפחה בעל קשר מדרגה ראשונה לפולין.

      על פי המסמכים, נקבעת סוג האזרחות.

      אילו סוגי אזרחויות יש בחוק הפולני?

      1. הענקת אזרחות – ניתנת על ידי נשיא פולין ועל סמך החלטתו ושיקול דעתו.
      2. השבת אזרחות – ניתנת על ידי שר הפנים הפולני בהתאם לחוק חדש משנת 2012.
      3. אישור אזרחות שלא אבדה – ניתנת על ידי מושל מחוזי / משרד הפנים / בית המשפט. זה סוג האזרחות היחיד שניתן "להוריש" לדורות הבאים.

      מה היתרונות של אזרחות בפולין?

      • אפשרות ללמוד במוסד אקדמי באירופה, כולל קבלת מלגה ותנאים סוציאליים מלאים.
      • אפשרות להקמת עסק.
      • אפשרות לעבודה כשכיר.
      • אפשרות לרכישת נדל"ן.
      • אפשרות להיכנס למדינות אליהן לא ניתן להיכנס עם דרכון ישראלי.

      בעצם, מהרגע שפולין הצטרפה לאיחוד האירופי, אזרחות פולנית מאפשרת לכם תנועה חופשיה כמעט בכל אירופה, הכוללת לימודים אקדמאיים במוסדות איכותיים, פיתוח עסקי, פיתוח קריירה ועוד.

      אז איך מתחילים?

      אם אבותיכם נולדו בפולין, ואתם מעוניינים לקבל אזרחות פולנית, ראשית עליכם לברר האם יצאו מפולין לפני שנת 1951.

      אם אינכם בטוחים בכך, תוכלו גם לאסוף מסמך רשמי שנוגע לפולין – תעודת לידה, תעודת נישואין, תעודה אקדמאית, תעודת זהות, ובאמצעות התייעצות מקצועית עם עורך דין מומחה בתחום, הוא יסייע לכם להתקדם עם ההליך ולבחון מול הרשויות בפולין את זכאותכם.

      בהצלחה!

      *התוכן בעמודי אתר SmallClaims אינו תחליף לייעוץ משפטי פרטני, אין בו כדי המלצה או חוות דעת משפטית ועל כן יובהר כי העושה שימוש בתוכן, עושה כן על דעת עצמו ובאחריותו.

      לייעוץ מקצועי ראשוני ללא התחייבות 077-9974772
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף