השוכר שלכם מאחר בתשלומי שכר הדירה או מסרב להתפנות? סעד משפטי של הליך תביעה זריז יסייע לכם לפעול כחוק ולמצות את הדין, אבל זה לא מספיק: חשוב שתבצעו את התביעה באמצעות עורך דין מקצועי ומנוסה בנישה המסוימת הזו. כל המידע בנושא.
תביעת פינוי שוכר הינה תביעה יוצאת דופן בעיקר בשל הצורך לבצע אותה בזריזות וביעילות.
שלא כמו תביעות אחרות בבתי המשפט בישראל, אשר עשויות להימשך תקופה ארוכה של חודשים ואף שנים, תביעה לפינוי שוכר חייבת להסתיים בזריזות, על מנת לקבל פסק דין שיאפשר חוקית לפנות את השוכר, ולהפסיק להפסיד כסף, זמן ומשאבים חשובים נוספים.
על החשיבות של בחירת עורך דין מתאים לתביעת פינוי שוכר
החוק הישראלי מורכב מתחומים רבים ושונים: פלילי, מסחרי, גירושין, משפחה, חוזים, צוואות ותחומים רבים נוספים. בתחום המסוים של תביעת פינוי שוכר, לא כדאי להסתפק בעורך דין המתמחה במקרקעין. עורך דין פינוי שוכר הוא העורך הדין שיש להיעזר בו. מדוע?
בתחום הרחב אשר עוסק במקרקעין ונדל"ן, עורכי דין מומחים בתחום, עוסקים ברוב המקרים בעסקאות מכירה ורכישה של נדל"ן, ומומחים בתחום חוזים אלו.
עורך דין מקרקעין אשר אינו מנוסה בתחום של תביעות פינוי שוכר, לא מכיר את ההתנהלות הייחודית של תביעה כזו, אשר כוללת בין היתר:
- הגשת תביעה בהליך זריז, בו ניתן לנתבע עד 30 יום להגיש כתב הגנה.
- לאחר הגשת כתב ההגנה נקבע מועד לדיון, עד 30 יום ממועד הגשת כתב ההגנה.
- טענות בכתב לקראת הדיון בבית המשפט יוגשו עד 14 יום לפני מועד הדיון שנקבע.
- הגשת כתב התביעה כוללת תצהירים ומסמכים מסוימים הנדרשים לתביעה זו.
- היישום של פסק הדין נעשה באמצעות הלשכה להוצאה לפועל.
כלומר, אומנם מדובר במקרה העוסק בנדל"ן ובמקרקעין, אך בשונה ממקרים אחרים בתחום זה, תביעה לפינוי שוכר / מושכר דורשת ידע וניסיון בתחום המסוים הזה.
מה נדרש מעורך דין העוסק בתחום של תביעת פינוי שוכר / מושכר?
- ניסיון בתחום המסוים – המשאב העיקר אשר נדרש בתחום זה הוא ניסיון של עורך הדין בתביעות לפינוי שוכר. נדרש ניסיון בתחום יישום פסק הדין, פנייה וקשר עם הלשכה להוצאה לפועל, קשר עם המשטרה אשר משמשת זרוע מבצעת של הלשכה להוצאה לפועל, ועוד.
- זריזות ויעילות – תביעה כזו מוגשת בהליך זריז, שלא כמו תביעות אחרות אשר לעיתים נמשכות מספר חודשים לכל הפחות, ועשויות להתארך גם עד מספר שנים. כלומר, ההתנהלות במקרה זה שונה, ועל עורך הדין לפעול בזריזות וביעילות לאיסוף כל המסמכים הנדרשים, לניסוח כתב התביעה ולפעולה המדויקת ביותר.
על הליך הגשת התביעה
התביעה מוגשת לבית משפט השלום במחוז בו נמצא הנכס. על כתב התביעה להכין כמה שיותר פרטים על מנת שהשופט יוכל לקבל את התמונה המלאה ביותר של העבירה לכאורה:
- חוזה השכרת הדירה עם פרטי הצדדים
- תצהירים של בעל הדירה ואנשים נוספים במקרה הצורך, לגבי השתלשלות הדברים.
- מכתבי התראה, במידה ונשלחו לשוכר, המראים נסיונות מצד בעל הנכס לפעול לפינוי הדירה.
- העתקי חשבונות ארנונה מים וחשמל שלא שולמו, במידה ויש כאלו.
לאחר איסוף כל המסמכים, שכאמור צריך להיעשות בזריזות, מכיוון שכל יום שהשוכר נשאר בנכס ואינו מפנה אותו, הוא יום בו המשכיר מאבד כסף ואולי גם מערך הדירה, מוגשת התביעה לבית המשפט.
לאחר 30 יום מהגשתה מתבקש השוכר, הנתבע, להגיש כתב הגנה ובידיו 30 יום לעשות זאת. לאחר מכן נקבע דיון במעמד הצדדים, ועל שני הצדדים להכין את כל המסמכים הרלוונטיים לדיון, בית המשפט מעניק התראה של 14 יום לפני הדיון.
בדיון הראשון יש סיכוי טוב כי יינתן פסק דין, ואם לא, ייקבע דיון נוסף. לאחר מתן פסק הדין, ניתן ליישם את פינוי השוכר מול הלשכה להוצאה לפועל.
חשוב לדעת
החוק אינו מאפשר לבעל הדירה להפעיל כוח כלשהו בפינוי השוכר. כלומר, לא ניתן להיכנס לדירה ולפנות את השוכר בכוח.
החוק אינו מאפשר לבעל הדירה לפנות למשטרה ולקבל את הסיוע שלה בפינוי השוכר.
רק לאחר קבלת פסק דין מבית המשפט אשר מותירה את פינוי השוכר, פונה עורך הדין ללשכה להוצאה לפועל (זאת לאחר פנייה נוספת משהתקבל פסק הדין, והשוכר טרם פינה את הנכס), והלשכה להוצאה לפועל נעזרת במשטרה, במקרה הצורך, על מנת לפנות את השוכר.